Waarom ontzuren?

Het lichaam dagelijks ontzuren is zeer belangrijk voor een goede gezondheid. De constante stroom van zuren die het lichaam dagelijks binnendringen worden opgeslagen in het lichaam en zorgen voor problemen.

 

Waarom verzuren we?

Elke levende cel in ons lichaam maakt afvalproducten aan. De voedingsstoffen die in ons voedsel zitten, worden aan elke cel geleverd en ze verbranden om ons energie te geven om te kunnen leven. De verbrande voedingsstoffen zijn de afvalproducten. Of u nu gourmet of junk food eet, alle levensmiddelen genereren afvalstoffen. Of voedsel goed of slecht voor u is, wordt bepaald door de hoeveelheid en de kwaliteit van de geproduceerde afvalstoffen: giftig, zuur, basisch, enz. De meeste van onze cellen ondergaan het stofwisselingsproces en oude dode cellen worden afvalstoffen.

 

Ons lichaam en onze stofwisseling is de afgelopen 100 jaar amper veranderd. Echter is onze omgeving, met name de manier van voedselproductie, drastisch veranderd. De voeding die we tegenwoordig dagelijks tot ons nemen bevat minder mineralen en veel meer zuren als de natuurlijke voeding van vroeger. De welvaart heeft dus een schaduwkant namelijk dat we verzuren. Hoe welvarender een land des te zuurder de inwoners hiervan worden met als topje van de ijsberg momenteel America, waar bijna 95% van de bevolking ernstig is verzuurd.

 

Het lichaam heeft van nature een licht basenoverschot en probeert dat constant te houden. Dat doet het op verschillende manieren. Zo wordt een overschot aan zuren zoveel mogelijk uitgescheiden door de nieren. Ook de longen kunnen hierbij een belangrijke bijdrage leveren. Neemt de zuurvorming in het lichaam enorm toe, dan kan dit zuurcompenserende mechanisme het niet meer aan. Wanneer het organisme te weinig zuren kan afvoeren via de nieren, de longen en de huid, stoot het bloed het teveel aan zuren af naar de weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel en de gewrichten.

 

Daarom ontzuren

Het is dus een feit dat we, ondanks onze gezonde inspanningen, nog steeds verzuren. Om problemen te voorkomen in het dus belangrijk dagelijks te ontzuren en tegenwicht te bieden aan deze dagelijkse zuur aanvallen.

 

Klachten die ontstaan door verzuring

Als een lichaam verzuurd gaat het systeem dit proberen te compenseren om de verzuring tegen te gaan. Het lichaam gaat dan bepaalde zouten uit de botten, de haren en de nagels halen. Gevolg hiervan is breekbare botten, slecht haar en nagels die heel snel breken.

Het ontstaan van nierstenen is gekoppeld aan een verzuurd lichaam. Door de zure urine komt er gekristalliseerd urinezuur en calcium in de urinewegen. Als dit maar lang genoeg voortduurt zullen de kristallen steeds meer groeien, vanaf niergruis, tot het moment dat je begint te voelen dat er een niersteen in je lijf aanwezig is.

In de lichaamsweefsels vinden soortgelijke processen plaats. Gekristalliseerde zouten gaan zich in de weefsels nestelen, waardoor een verharding van deze weefsels plaats gaat vinden. Een bekend verschijnsel bij oudere mensen.

Ook het immuunsysteem merkt de gevolgen van verzuring. Het lichaam is op dat moment slechter beschermd tegen ontstekingen omdat het immuunsysteem minder efficiënt werkt.

En dan de spijsvertering. Deze werkt alleen maar optimaal als de zuurgraad goed is. Bij een slechte balans hierin gaat de spijsvertering achteruit met alle gevolgen van dien.

Bij ons zijn PH meet stroken te verkrijgen, waardoor u meer inzicht krijgt in de verzuring van uw lichaam. Deze kunt u verkrijgen door contact met ons op te nemen. Daarnaast is een goed voedingsadvies, beweging en voedingssupplementen een must voor een gezond lichaam. Deze combinatie zal ervoor zorgen dat laaggradige ontstekingen verdwijnen, meer voedingsstoffen op de juiste plaatsen in uw lichaam komen en u in vrij korte termijn zich een stuk beter zult voelen!

 

PRO BALANCE IS DE OPLOSSING!