Home » NIEUWS » Wat is verzuring?

Wat is verzuring?

En hoe voorkom ik een te hoog zuur gehalte in mijn lichaam?

Een uitgebalanceerde zuur-base balans is de basis voor een optimaal functionerend metabolisme en daarmee de basis voor een gezond lichaam en een hoge vitaliteit. Omdat alle metabole processen in het lichaam worden gereguleerd door de zuur-base balans. Bij veel gezondheidsklachten en verlies van vitaliteit wordt de zuur-basebalans echter verschoven naar de zure kant. Hier kunnen basale minerale zouten en een verandering in ons dieet ons helpen om het zuur-base-evenwicht weer op orde te brengen.


De
zuur-base balans

 

Zuren worden geproduceerd in alle cellen van ons lichaam, terwijl basen alleen in de cellen van de maag kunnen worden geproduceerd. Zuren en basen neutraliseren elkaar.

Ze reageren op zout en water, die beide probleemloos via de nieren kunnen worden geëlimineerd.

Een maat voor de verhouding van zuren en basen is de zogenaamde "pH":

Vloeistoffen met pH-waarden van 0 tot 6,9 zijn zuur

Vloeistoffen met een pH van meer dan 7 zijn standaard

een pH van 7 is neutraal.

Wanneer de pH-waarden in de afzonderlijke organen en lichaamsvloeistoffen correct zijn, zijn de metabolische reacties optimaal en voelen we ons vitaal en productief. Terwijl maagsap, b.v. de zuurproductie in de maag heeft een pH van 1 tot 2 (= zuur), het sap van de dunne darm voor zijn optimale functie heeft een pH> 8, zodat de zure maag kan worden overgebracht naar de basisomgeving voor verdere afbraak van voedingsstoffen. Ons bloed heeft dankzij de uitstekende buffersystemen een pH boven 7. Daarmee blijven de rode bloedcellen elastisch, hiermee een betere doorstroming door de nauwe capillairen en voorziet onze lichaamscellen optimaal met zuurstof en voedingsmiddelen.

 

De oorzaken van hyperaciditeit  

In de huidige tijd ontstaan ​​er echter verschillende ziekten en klachten als gevolg van verzuring van ons lichaam. Aan de ene kant kan dit organisch zijn (bijvoorbeeld door hypofunctie van de ontgiftingsorganen), aan de andere kant dragen we zelf bij aan hun vorming in b.v. door: verkeerde eetgewoonten (slecht kauwen, haastig eten, te laat eten, overladen van de maag, te veel rauw voedsel in de avond) verkeerd dieet met te veel zuurproducerend voedsel (vlees, worst, gevogelte, kaas, wild, eieren) verkeerd dieet met teveel zuur aantrekkende stimulerende middelen (snoep, suiker, koffie, cake, zwarte thee, alcohol) Stress en gebrek aan slaap, te veel sport, het nemen van chemische medicijnen en nicotine.

 

 

Gevolgen van hyperaciditeit  

Als er voldoende basen aanwezig zijn in het metabolisme, is de zuur-base balans gebalanceerd. Als basen echter ontbreken of de zuren overheersen, dan kunnen de zuren niet langer voldoende geneutraliseerd worden en worden ze in het weefsel gebonden aan mineralen of aan de weefselvezels en opgeslagen als zogenaamde slakken. Deze slakken blokkeren ons metabolisme, dat is de ongehinderde toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen, evenals de verwijdering van metabolismegifsonen uit de cellen. Dit kan onze fysieke prestaties beperken. Bovendien, door het opnemen van water om de zuren te neutraliseren, treden waterophoping en de vorming van oedemen op in bepaalde delen van het lichaam.

waarschuwingssignalen  

Wat zijn de eerste signalen die duiden op hyperaciditeit? Maagklachten, brandend maagzuur, ledematen en gewrichtspijn Spierspanning, spierspasmen, problemen met de bloedsomloop, vermoeidheid, gebrek aan concentratie. Vaak nemen we deze waarschuwingssignalen niet waar! Integendeel, met tabletten voor pijn of koffie voor vermoeidheid, zetten we nog meer druk op ons lichaam totdat het uiteindelijk in opstand komt tegen de vele stressreacties, en dan blijkt de fysieke reactie (zoals een hartaanval) radicaal.

Hoe kunnen we contra-reguleren?  

Met een basisdieet van vers fruit, groenten, salades, kruiden, aardappelen, peulvruchten en natriumwaterstofcarbonaatrijk water.

Met regelmatig drinken van Aloë Vera Gel, die u snel een gedetailleerde productpresentatie zal geven, omdat het veel hyperaciditeit door de basen ervan voorkomt.

Met een aanvullende inname van basismineralen, omdat deze de overtollige zuren kunnen neutraliseren.

Pro Balance biedt een geselecteerde combinatie van basale minerale zouten van natrium (560 mg), magnesium (200 mg), calcium (695 mg), kalium (270 mg) en het sporenelement silicium (30 mg) en de basen koper, chroom, molybdeen.

 

Inname en werking van Pro Balance

Met vloeistof tijdens de maaltijd, advies dagelijks 2 tot 3L water drinken. Bij hoge zuurgraad (pH urine <6.0) 3 x 4 tabletten per dag. In geval van lage hyperaciditeit (pH urine <6,5) 3 x 2 tabletten per dag. Pro-balans bezit een hoge zuurbindende capaciteit en heeft het effect, samen met veel water (2 tot 3 L), om de zuren snel uit het lichaam via de nier te verdrijven en ondersteunt daardoor de natuurlijke zuur-base balans van

 

het lichaam in evenwicht te brengen als een voedingssupplement, trouwens, het is ook de perfecte aanvulling op aloë vera! Het ondersteunt de natuurlijke mineralenbalans en dankzij het silicium, dat vaatversterkende eigenschappen heeft, versterkt het de botremodeling als een partnermateriaal van calcium (betere calciumopname in de botten)