Wat te doen tegen allergieën (hooikoorts)?

Wat is een allergie? Wij hebben het even opgezocht in de Dikke van Dale: verhoogde gevoeligheid voor bepaalde stoffen, die ziekteverschijnselen kunnen veroorzaken. Een allergie is dus een vervelende aandoening. De een heeft het mild en de ander ligt ziek op bed of in het ziekenhuis.

Je kan geboren worden met een allergie die zich meteen uit, bijvoorbeeld koemelkallergie is een hele bekende. Er zijn ook genoeg mensen die in hun schoolgaande jeugd allergisch zijn geworden of nog op latere leeftijd, voedsel allergie, huisdieren allergie, hooikoorts enz.

Wij zijn wat genuanceerder dan de Dikke van Dale en een allergie betekend voor ons: Een allergie is een abnormale reactie van ons immuunsysteem op ongevaarlijke omgevingsfactoren, zoals pollen, huidschilfers, dieren, bepaalde voeding, insectensteken, enz. De allergische reactie is van mild tot ernstig, waarbij levensbedreigende situaties kunnen ontstaan.

Wat gebeurt er in je lichaam, dat ongevaarlijke stoffen je zo uit balans krijgen? Alle stoffen waar je mee te maken krijgt, via de huid, via eten/drinken komen op een gegeven moment in de bloedbaan. Het lichaam reageert op deze stoffen als onbekend / gevaar en gaat aan de slag om deze ‘gevaren’ zo snel mogelijk te elimineren, veilig te stellen, zodat het ‘gevaar’ het lichaam kan verlaten.

Klinkt logisch en het is natuurlijk een heel mooi systeem van je lichaam dat wij bezitten. Enkel, de stoffen waar het lichaam tegen zei die zijn gevaarlijk, waren niet gevaarlijk. Dus, hoe kan dit nou? Een van de allergrootste oorzaak is onze stofwisseling, daar gaat het mis. Voorbeeld, een kennis van ons werd geboren met een koemelkallergie. Ze groeide over deze allergie heen, maar in haar late tienerjaren werd ze snel ziek en nog een paar jaar later lag ze in het ziekenhuis met de ziekte van Crohn.

Negeer de signalen die je lichaam geeft niet, het zijn indicaties dat je lichaam iets tekort komt en het uit zich vaak in een zwakkere plek in je lichaam. Dit kan echt van alles zijn, van pijnlijke spieren, jicht, allergische astma en zelfs kanker. Je bent geen aansteller als je naar je lichaam luistert, je lichaam is alles wat je werkelijk bezit en eenmalig verstrekt wordt, wees er dus maar beter zuinig op!

Nu denken veel mensen dat als je een allergie hebt, er nooit meer vanaf komt. Gelukkig is dit niet waar, je kan je allergie verminderen en zelfs totaal kwijtraken. Onze kennis is door middel van ons voedingsadvies en voedingssupplementen totaal klachtvrij geworden van Crohn en kan alles weer eten. Inclusief voedingsmiddelen waar ze een anafylactische reactie op kreeg! (een anafylactische reactie is de zwaarste vorm van een allergische reactie en betekend dat je luchtwegen zo danig opzwellen dat ademhalen bemoeilijkt of niet meer gaat)

Maar hoe dan, zul je je afvragen..

Zoals wij in het begin al aangaven, een allergie ontstaat voor 99% door een stofwisselingsprobleem, een reactie van je immuunsysteem. Wat kun je dan het beste doen? Naast gezond eten is een eerste goede stap; het verbeteren van je immuunsysteem door bijvoorbeeld een probiotica kuur te slikken. Het liefst eentje waarbij bewezen is dat de bacteriën ook daadwerkelijk daar komen waar ze moeten zijn, in de darmen. Bij veel middelen is dit niet het geval, onze pro 12 is hierop uitgebreid getest en positief bevonden. Daarnaast zul je je afvalstoffen moeten gaan afvoeren. Veel water drinken, een flinke beker per uur is aan te raden.

Naast pro-biotica raden wij altijd onze Aloë Vera Gel aan. Deze gel zit boordevol vitamines, mineralen, sporenelementen, enzymen. Alle 209 tot nu toe bekende inhoudsstoffen van de aloë vera gel zijn in natuurlijke vorm aanwezig en het hersteld het evenwicht in je lichaam, voert afvalstoffen af, is een immuunversterker, regenereert je lichaam van top tot teen! Onze aloë vera gel wordt constant getest en heeft alle zegels van kwaliteitseisen verdiend, we kunnen gerust zeggen dat wij beschikken over een wondermiddel, dat niet alleen ontgift, ontvet, ontslakt en ontzuurt. Meer weten over gezonder eten, afvallen, bewegen, enz? Neem gerust contact met ons op!