Wat zijn de oorzaken van hoofdpijn en wat kun je er tegen doen?

Er zijn verschillende oorzaken van hoofdpijn, waaronder de eerste die ik voornamelijk erg belangrijk vind en door de meeste mensen zelfs vergeten wordt: Stress. Bij mij heeft stress voor spanningshoofdpijn en migraine gezorgd. Spanningshoofdpijn is als het ware een band om je hoofd die moeilijk weg gaat. Ook zullen de mensen die migraine hebben weten dat ook migraine niet 1, 2, 3 voorbij is.
We hebben meer oorzaken van hoofdpijn, namelijk weekend: sommige mensen hebben doordeweeks nergens last van, maar krijgen in het weekend steevast pijn in hun hoofd. Dat kan te maken hebben met je koffiegebruik. Drink je doordeweeks de ene na de andere kop op je werk, maar doe je dat in het weekend niet, dan kun je zogenaamde onttrekkingshoofdpijn krijgen. Bovendien slaap je misschien uit, waardoor het eerste bakkie koffie te lang op zich laat wachten. Langer slapen, later eten en minder stress ervaren, kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van 'weekendhoofdpijn'.

Ook pijnstillers zijn een oorzaak van hoofdpijn: gebruik je al een tijd regelmatig pijnstillers om je hoofdpijn tegen te gaan, dan kunnen deze juist averechts gaan werken. Je hoeft daarvoor niet eens grote hoeveelheden pijnstillers te slikken, het gaat erom dat je vaak naar een paracetamolletje, NSAID of triptaan grijpt en dat gedurende een periode van weken. Je krijgt dan hoofdpijn als je even niets inneemt. Deze zogenaamde medicijnafhankelijke hoofdpijn komt nog eens bovenop je 'gewone' hoofdpijn.

Er zijn nóg veel meer oorzaken van hoofdpijn zoals een griep of verkoudheid, onvoldoende ventilatie en slecht zien.

 

Heeft u last van hoofdpijn door middel van stress en prikkels, pijnstilling, griep of verkoudheid? Dan raden wij aan om te beginnen met de Mind Master. De Mind Master heeft een unieke inhoud van boordevol vitamines en mineralen. Deze zullen ervoor zorgen dat de hoofdpijn en vele andere kwaaltjes weg zullen gaan en ook nog eens ervoor zorgt dat de klachten bijna tot niet terug komen! Voor mij heeft de Mind Master echt wonderen verricht, aangezien ik bijna dagelijks wel last had van spanningshoofdpijn, wat nu totaal weg is!